Ga naar de inhoud

Hulp aan ouders

Veel ouders lopen in hun zorgen om hun kind met een TOS aan tegen onbegrip, regels en een wirwar van instanties die niet altijd kunnen bieden wat nodig is.

Het vinden van begrip, tegen iemand die aan een half woord genoeg heeft je verhaal vertellen of op weg geholpen worden daar waar je vastloopt is ontzettend belangrijk. Vaak is er niet meer nodig om ouders in hun kracht te zetten en kunnen deze ouders zelf weer verder.

In de afgelopen jaren ben ik regelmatig benaderd door ouders die hier naar op zoek waren. Sommigen heb ik maar éénmaal gesproken, anderen meerdere keren. Vanuit mijn eigen ervaringen met onze zoon en de kennis die ik inmiddels heb op gedaan luister ik naar deze ouders, vraag ik door op punten waarvan ik weet dat ze belangrijk zijn voor de ouders of juist voor de begeleidingsinstanties of de school.

Ik probeer de ouders te wijzen op andere wegen of juist vol te houden en te vechten voor de rechten van hun kind. Eigenlijk altijd zijn ouders blij juist dat luisterend oor en dat begrip te vinden. De tips die ik geef worden opgelucht ontvangen. Meestal is er meer mogelijk dan soms lijkt. In sommige gevallen probeer ik, met toestemming van de ouders, het probleem aan te kaarten bij connecties die ik inmiddels in het werkveld heb.

Bent u een ouder die aanloopt tegen dichte deuren of heeft u behoefte uw verhaal eens te vertellen aan iemand die weet waar u over praat, dan kunt u contact met mij opnemen via het contact formulier. Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.