Congres Verborgen Aanwezig

De congressen ‘Verborgen Aanwezig’ zijn een initiatief van Peter en Violaine Janssen. Peter is psycholoog en hij werkt als trainer in gespreksvoering met uiteenlopende groepen professionals met als doel betekenisvolle gesprekken met kinderen, adolescenten en volwassenen. Violaine is pedagoog/ ambulante werker en biedt integrale ambulante jeugdhulp aan  kinderen (0-18) met of zonder diagnose. Op deze congressen willen zij op een inspirerende manier ‘Verborgen aanwezig’ thema’s bespreekbaar maken. Op de eerste drie edities van dit congres heb ik mijn verhaal over TOS kunnen vertellen. Juist omdat een TOS niet zichtbaar is sloot dit aan bij het overkoepelende thema van deze congressen.

In november 2017, april 2018 en in november 2018 heb ik in Alkmaar en in Rotterdam bij mogen dragen aan dit mooie initiatief. In april 2021 wordt mij bij de online versie van dit congres de gelegenheid geboden mijn boek ‘Vechten voor mijn kind met een TOS’ als keuze mogelijkheid aan te bieden.

Reacties die ik kreeg na mijn presentaties waren onder andere:

‘Wat een indrukwekkend verhaal vertel je’
‘Ik had nog nooit van een TOS gehoord maar heb nu direct al een paar kinderen die ik begeleid in gedachte, waar dit heel goed zou kunnen spelen’

Meer informatie over dit congres en reacties op mijn bijdrage en die van de andere sprekers kunt u vinden op www.verborgenaanwezig.nl