Reacties op Vechten voor mijn kind met een TOS

Er komen steeds meer reacties op mijn boek binnen.

Hieronder een reactie van een onderwijsprofessional en een reactie van een ouder.

Beste Heleen,
Hierbij mijn recensie m.b.t. het boek.
Lekker leesbaar, veel bruikbare inhoudelijke informatie. Zeker een aanrader voor veel onderwijscollega’s en ketenpartners.
Ik voelde me al lezende sterk meegenomen in de worsteling binnen jullie gezin m.b.t. Matthijs en hoe om te gaan met een kind met TOS. Maar ook jullie eigen achtergrond, jullie persoonlijke problemen en de relatie onderling werden goed en openhartig belicht. In de delen 1 en 2 kwam voornamelijk jullie eigen interne strijd naar voren. In deel 3 kwam de strijd tegen de bureaucratie, de bereidheid van externen om een passend vervolgtraject en ondersteuning te bieden. Deze strijd geeft inzicht over ieders rol, belang en mogelijkheden. Vanuit mijn functie als ondersteuningsmanager van een VO-school herken ik veel van wat staat beschreven en dan ook vanuit ieders perspectief. Wat in alles duidelijk moet zijn is dat het kind voorop staat en zoveel mogelijk actief en direct betrokken moet worden/blijven. Dat is in ieder geval het uitgangspunt van ons SWV.
Ik ben benieuwd naar deel 4: zit Matthijs inmiddels op zijn niveau (welke dan ook) in zijn 3e jaar VO en hoe is zijn en jullie beleving van de afgelopen 3 jaren in het VO en het omgaan met TOS en jullie interpersoonlijke relatie.

Groet,
Gerard

Bedankt Heleen, voor je prachtige, heftige, confronterende en op veel fronten herkenbare boek! Ik kom er nog even van bij…. Astrid van Gessel

Heb jij ook mijn boek gelezen? Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt.

Je kunt je reacties aan mij mailen info@heleengorter.nl , of een beoordeling achterlaten op https://heleengorter.nl/product/boek-vechten-voor-mijn-kind-met-een-tos/